Πως θα ήταν η Ελλάδα αν ήταν ένα σουβενίρ;

 

60 και πλέον Έλληνες σχεδιαστές επιδιώκουν να δώσουν τη δική τους ερμηνεία, δημιουργώντας αντικείμενα που επαναπροσδιορίζουν το σχεδιασμό  και τις έννοιες γύρω από τα ελληνικά σουβενίρ, προβάλλοντας, παράλληλα,  τις νέες τάσεις του σύγχρονου design.

“It’s all, oh so souvenir to me”

Αντικείμενα με ποικίλες χρηστικές αξίες και ιδιότητες που, ενώ πηγάζουν από πολλά και διαφορετικά θέματα,  στο επίκεντρό τους έχουν την ίδια την Ελλάδα.

Μια Ελλάδα σύγχρονη, ιδιόμορφη, εφευρετική. Με Ζωή και Ψυχή. Γεμάτη χιούμορ, αναμνήσεις, εμπειρίες, συναισθήματα. Που άλλοτε πηγάζει από την ιστορία και τον πολιτισμό της και άλλοτε από την καθημερινότητα της.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το ηλιακό σουβενίρ του Κώστα Μπίσσα, ένα δερμάτινο περιβραχιόνιο που καλύπτει μέρος του χεριού, ώστε ο ήλιος, ένα δυνατό ελληνικό χαρακτηριστικό, να μπορέσει να χαράξει ένα προσωρινό τατουάζ σε εκείνον που το χρησιμοποιεί. Όπως επίσης και το αντικείμενο αναμνήσεων του Δημοσθένη Σερκετζή το οποίο για να πάρει την τελική του μορφή πρέπει να προστεθεί η προσωπική εμπειρία του αγοραστή. Αλλά και το Athēnai (Fragments) – the center, τα σουβέρ από τσιμεντοκονίαμα που φέρουν τον ανάγλυφο χάρτη του κέντρου της Αθήνας από τους AFuturePerfect, μετατρέποντας το σε τρισδιάστατο αντικείμενο καθημερινής χρήσης. 

Προτάσεις, δηλαδή, που συνδυάζουν τη χρηστικότητα με την καινοτομία, το εννοιολογικό design με την ποιότητα και δημιουργούν ένα σουβενίρ που είτε έχει ελληνικό χαρακτήρα, είτε προέρχεται από ένα καθαρά ελληνικό υλικό ή ακόμα και εσωκλείει έννοιες γύρω από αυτό που αποκαλούμε «ελληνικό”. Ένα σουβενίρ, δηλαδή, που θα επέλεγαν πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι οι δημιουργοί να αγοράσουν για ένα φίλο που ζει στο εξωτερικό ή και στην Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα παρουσιάζει το Occhi Concept Store στον πολυχώρο της Matalou at home στον πεζόδρομο στην Ηπίτου 5 και Βουλής κοντά στην πλατεία Συντάγματος. 

Σε μια έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου 

Η έκθεση «It’s all, oh so souvenir to me», έχει ως στόχο της να δημιουργήσουμε μια on-going έκθεση η οποία θα μεταβάλλεται, θα εμπλουτίζεται και θα αλλάζει είτε με την προσθήκη και άλλων, νέων αντικειμένων ή με την προσθήκη νέων σχεδιαστών. Μια έκθεση η οποία θα μπορεί επίσης, όποτε και αν χρειάζεται, να παρουσιάζεται σε πολλά διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα. 

Στην έκθεση συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: 

A Future Perfect, B612, Costas Bissas, Blemobill, Bomba Design, Busy Bee, Angela Chrissaiti from ac design, Dig Athens, DEDE DextrousDesign, Dr. Orange, Euangelia, Jazzt Design, Lina Karanikolaou, Koukoutsi, la.trap-psarokokalo + lila ruby king, Sophia Lampropoulou, Ioannis Mamoutzis, Matalou at home, Meet the Cat, OM* in a box, Occhi Concept Store, Liana Papalexi, Paris Parissis, Pasta – Flora, PloosDesign, Πριγκιπώ, Rdesign by Ritsa Anastasiadou, Katerina Rostou, Ioannis Samelis, Dimosthenis Serketzis, Georgina Skalidi, Skevi Afantiti + 242, Kallirroy Spyridonos, Takis Spyropoulos, THEIA, The Greek Imp, Trouve mon Βouton + which cat?, Angeliki Tsotsoni, Dimitra & Sofia Vamiali, Christos Vlioras, Minos Zarifopoulos, και άλλοι.

Από τις 4 Ιουλίου 2013 @ 20.00 στον πολυχώρο  Matalou at home

Ηπίτου 5 & Βουλής

Μ.: Σύνταγμα

O χώρος θα παραμείνει κλειστός από την Παρασκευή 9 Αυγούστου έως την Τετάρτη 21 Αυγούστου!

Ωράριο Λειτουργίας

Τρ., Πεμ., Παρ.: 12.00 – 21.00

Τετ. & Σαβ.: 12.00 – 16.00

Κυρ.: 19.00 – 21.00 (μόνο για τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο)

Δευ.: κλειστά

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2013 

Για περισσότερες πληροφορίες 00.30.211.1845416

Άννα Πολυδώρου / www.occhi.biz / info@occhi.biz / occhistore@gmail.com / 6942014975 / 210.3423530

More
articles

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Please read our Terms & Conditions