It’s all, oh so souvenir to me! Vol. 2!

 

is a FACT!

Το αυθαίρετο έγινε φωλιά για τα πουλιά, οι ελληνικές παροιμίες φορέθηκαν σε ποδιές μαγειρικής, κούπες και φλιτζανάκια του καφέ, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας απλώθηκε σε λευκά τσιμεντένια σουβέρ, το κομπολόι πήρε μορφή μέσα από το 3-D printing, ο ελληνικός ήλιος πήρε ρόλο τατουατζή, το τρωικό άλογο μεταμορφώθηκε σε USB stick, η Μέδουσα έγινε καθρέφτης, το χταπόδι και το καλαμάρι πώμα για μπουκάλι του κρασιού, ενώ πολλά vintage καρτ ποστάλ της δεκαετίας του ’60 και ’70 μετουσιώθηκαν σε ευφάνταστα αξεσουάρ.

To Vol. 2 της έκθεσης It’s all, oh so souvenir to me! είναι πια γεγονός και κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μέσα από το ερώτημα:

«Πως θα ήταν η Ελλάδα εάν ήταν ένα σουβενίρ?» 

πάνω από 70 Έλληνες σχεδιαστές παρουσιάζουν τις προτάσεις τους γύρω από τον επαναπροσδιορισμό και επανασχεδιασμό του ελληνικού σουβενίρ. 

Δημιουργοί από όλο το φάσμα του ντιζάιν (στην έκθεση συμμετέχουν αρχιτέκτονες, product designers, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, φωτογράφοι, visual artists,κεραμίστες, graphic designers, στυλίστες) παρουσιάζουν μια σειρά από αντικείμενα με ποικίλες χρηστικές αξίες και ιδιότητες τα οποία ενώ πηγάζουν από πολλά και διαφορετικά θέματα, στο επίκεντρο τους έχουν την ίδια την Ελλάδα.

Είναι προτάσεις, δηλαδή, που συνδυάζουν τη χρηστικότητα με την καινοτομία, το εννοιολογικό ντιζάιν με την ποιότητα και δημιουργούν ένα σουβενίρ που είτε έχει ελληνικό χαρακτήρα, είτε προέρχεται από ένα καθαρά ελληνικό υλικό ή ακόμα εσωκλείει έννοιες γύρω από αυτό που αποκαλούμε “ελληνικό και την Πέμπτη 5 Ιουνίου, 2014 από τις 20.00 το βράδυ στο χώρο της Matalou at home (Ηπίτου 5 & Βουλής στο Συνταγμα) πάνω από 70 Έλληνες σχεδιαστές 

θα παρουσιάσουν νέα αντικείμενα, νέες παρεμβάσεις σ’ αυτό που αποκαλούμε Ελληνικό σουβενίρ.

Opening Party

Τα εγκαίνια θα πλαισιώσουν οι ρεμπέτικες παρεμβάσεις μιας μουσικής (και όχι μόνο) παρέας ενώ στα decks θα ακολουθήσει ο Στάθης Μητρόπουλος με ένα μουσικό αφιέρωμα στα ελληνικά καλοκαίρια. 

Με άλλα λόγια ο πεζόδρομος της Ηπίτου θα ξεχειλίσει από ελληνικά αρώματα, γεύσεις, αναμνήσεις! Μια ατμόσφαιρα που θα ενισχύσουν τα γευστικά κρασιά του MYLONAS WINERY – ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ (http://www.mylonas-wines.gr

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: 157+173 designers, A Future Perfect, B612, Σοφία και Δήμητρα Βάμιαλη, Costas Bissas, Blanc, Χρίστος Βλιώρας, Bomba Design, Busy Bee, Brokequeens, Ειρήνη Δεληγεώργη, Dig Athens, Νίκη Δημοπούλου, Dr. Orange, Draw Collective, Evol Eyes by Aggeliki Tsotsoni, IDISTI, Μίνως Ζαριφόπουλος, Αργυρή Ζέλκα, Constantinos Hoursolou, Jazzt Design, Λίνα Καρανικολάου, Γιάννης Καρλόπουλος, Koukoutsi, Ολυμπία Κρασαγάκη, Ladi Biosas, psarokokalo creative studio – la.trap, Σοφία Λαμπροπούλου, Ιωάννης Μαμουτζής, Mirella Manta, Matalou at home, Meet the Cat, Mirka’s Quilt, Moodlikeme, OM* in a box, Occhi Concept Store, Λιάνα Παπαλέξη, Παρίσης Πάνου, PloosDesign, Point Supreme και ο Στάθης Κεφαλούρος από την Ομάδα Blanco, Postfolk, Rdesign by Ritsa Anastasiadou, REDO by Maria Mavroudi, Ιωάννης Σαμέλης, Δημοσθένης Σερκετζής, Ζάχος Σταθόπουλος, SKOUMOKY, Καλλιρρόη Σπυρίδωνος, Τάκης Σπυρόπουλος, Sugar Line Productions, Βασιλική Σύρμα, THEIA, Tind, thegreekbag by K. Rotsou, Tourvas, The Greek Imp, The Three Dots, Trouve mon Βouton, We Design, Which Cat και πολλοί άλλοι.

Στηρίζουμε την κίνηση Wise Greece

H έκθεση It’s all, oh so souvenir to me! Vol. 2! στηρίζει την μη κερδοσκοπική Κίνηση Wise Greece. Πρόκειται για μία προσπάθεια, όπου προωθούνται τα ελληνικά προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο και εξασφαλίζονται κέρδη από τις πωλήσεις τους, για να αγοραστούν τρόφιμα και να διατεθούν σε άστεγους, παιδιά και ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη.  

Έτσι, με κάθε μπουκάλι ή κάθε βάζο που επιλέγει ο καταναλωτής με τη σήμανση Wise Greece, γίνεται ενεργό μέλος  της  Κίνησης για να εξασφαλίσουμε μαζί βασικά διατροφικά είδη στις ευπαθείς ομάδες και να υποστηρίξουμε ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας (για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: (http://www.wisegreece.com)

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων It’s all, oh so souvenir to me! Vol.2! η Κίνηση Wise Greece θα στήσει το δικό της πάγκο όπου πέραν της ενημέρωσης γύρω από τις δράσεις της, θα πουλάει κάθε λογής καλούδια, βγαλμένα από την ελληνική γη. Ελαιόλαδα, μπαχαρικά και βότανα, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, ξύδι, μέλι και βιολογικές σοκολάτες, κρασιά, μακαρόνια και βουτήματα… Μια κίνηση που θα ενισχύσει και η έκθεση καθώς κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των σουβενίρ θα διατεθούν μαζί με τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων της Wise Greece στο Ίδρυμα Ανάσα Ζωής (https://www.facebook.com/anasa.zois.1

Χορηγοί: Οινοποιείο Μυλωνάς (www.mylonas-wines.gr) και My Physis (www.myphysis.com) 

Χορηγοί Επικοινωνίας: BHMAGAZINO / Living Postcards (www.living-postcards.com)  / Popaganda (www.popaganda.gr

More
articles

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Please read our Terms & Conditions