Η πρώτη ατομική έκθεση του σκιτσογράφου The Rabbit Knows! Αναρχία στη Νοσταλγία.
RABBIT souvenir site

 RABBIT souvenir site 

Κάνω μία έκθεση αλλά φοβάμαι μην εκτεθώ…

Αναρχία στη Νοσταλγία
 
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι προσπαθώ να πω κάτι. Ότι προσπαθώ εδώ και χρόνια να πω κάτι και προσπαθώ να το πω μιλώντας, ταξιδεύοντας, δουλεύοντας, σχεδιάζοντας αλλά κυρίως προσπαθώ να το πω ζωγραφίζοντας Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι προσπαθώ να πω κάτι, ενώ δεν είναι ανάγκη να πω κάτι. Δηλαδή πώς να το πω, ούτε το ζήτησε κανείς, ούτε χρειάζεται, ούτε πρέπει να πω κάτι αλλά νοιώθω ότι καλό θα ήταν κάποιος να πει κάτι, και ότι καλό θα ήταν μάλλον εγώ να πω κάτι, οπότε μάλλον έχω κάτι να πω.
Αυτό που εδώ και καιρό προσπαθώ να πω είναι ότι, όχι δε θυμάμαι τον παλιό καλό καιρό. 

Ούτε τον παλιό, ούτε και τον καινούριο.
 
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι το ένδοξο παρελθόν, των άλλων και το δικό μου, με κάνει να νοιώθω σαν να προσπαθώ να μπω σε ένα φίσκα γεμάτο μετρό και προσπαθώ να χωθώ και εγώ αλλά δε μπορώ γιατί μέσα είναι ο παλιός καλός καιρός με όλη την παρέα του και έχει πιάσει και τις θέσεις και το διάδρομο και την πόρτα και δεν έχουν σκοπό να κατέβουν, και δε χωράω να μπω να πάω εκεί που θέλω, και προσπαθώ με αγωνία να σπρώξω και να μπω αλλά πουθενά. Και ασφυκτιώ και αγχώνομαι και θα αργήσω και δεν είμαι καθόλου καλά και μάλλον θα μείνω απέξω να περιμένω αγχωμένος στη στάση ενώ οχρόνος θα συνεχίσει να κυλά αδιάκοπα χωρίς εμένα μέσα.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι προσπαθώ να πω κάτι, και αυτό το κάτι είναι ότι δε θυμάμαι τον παλιό καλό καιρό.

Ούτε τον παλιό, ούτε και τον καινούριο.

Μόνο στο μετρό τον βλέπω και συγχύζομαι. Και ούτε θέλω να μου τον θυμίσει κανείς, ευχαριστώ. Και στο ταξίδιαυτό του χρόνου θέλω να μπω και εγώ, όχι από την πίσω πόρτα ούτε κατ’ εξαίρεση, ούτε χαριστικά. Θέλω να μπω όταν θέλω, όπως θέλω και να πάω όπου θέλω. Ευχαριστώ.
 
The Rabbit Knows 2018. 
 

 
anarchia souvenir rabbit 

To It’s all, oh so souvenir to me παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του σκιτσογράφου The Rabbit Knows! 

Η ιδέα της έκθεσης “Αναρχία στη Νοσταλγία”, εστιάζει στην αρχαία Ελλάδα, στις Ελληνικές Τραγωδίες, τους Έλληνες Φιλόσοφους και την Οδύσσεια, και φυσικά στην σύγχρονη ελληνική κουλτούρα και νεότερη ιστορία. Μέσα από μία σειρά σκίτσων, αφιερωμένων που αλλού; στην αναρχία, o The Rabbit Knows θίγει ανθρώπινες αξίες όπως είναι η αυτογνωσία, το φιλότιμο, η νοσταλγία, η ισχυρογνωμοσύνη, η συμπόνια. Το έξυπνο, μαύρο χιούμορ του, μπορεί να μοιάζει αθώο και παιδικό (όπως και τα σκίτσα του άλλωστε) αλλά είναι η καυστικότητα στο λόγο και η ανατρεπτική του ματιά, που ξεχωρίζει και αφοπλίζει!
 

Βιογραφικό Καλλιτέχνη:

Ο The Rabbit Knows γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη. Έχει ζήσει και εργαστεί στη
Θεσσαλονίκη, την Ουτρέχτη, το Άμστερνταμ και την Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτος
σκιτσογράφος και δημιουργεί υπό το ψευδώνυμο αυτό τα τελευταία δέκα χρόνια. Η δουλειά του περιλαμβάνει τη σειρά «Αναρχία», “Mice who prefer to fail” και “Little People”. Έχει εικονογραφήσει εκπαιδευτικά βιβλία επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης, έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε άλλη μια ατομική έκθεση το 2012 στην Ουτρέχτη (“Mice who prefer to fail”) και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Άμστερνταμ και στη Θεσσαλονίκη. Από το 2016 ζει στην Αθήνα όπου και κάνει cartoons με σατυρικό, κοινωνικό, πολιτικό και φιλοσοφικό περιεχόμενο και πειραματίζεται ελεύθερα με διάφορες μορφές των εικαστικών 

Περισσότερες πληροφορίες:
therabbitknows.com / facebook / instagram 

ΙΝΦΟ:
It’s all, oh so souvenir to me / gift shop @TAF the art foundation 
Νορμάνου 5, 10555 Μοναστηράκι / T. 210.3238757 & 211.0128233
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 11.00 – 21.00 

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 20.00
Διάρκεια έως 15 Απριλίου, 2018

 

 
 

More
articles

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Please read our Terms & Conditions